Stichting gehandicaptenbelangen Houten

Sport en ontspanning..

Nieuwe regeling voor eigen bijdrage zwemmen

Voor de nieuwe regeling voor de eigen bijdrage voor het zwemmen klik hier.


Zwemmen zonder drempels

Afgelopen maanden hebben wij weer heerlijk gezwommen in Zwembad de Wetering.
Dit wekelijkse uitje is voor ons zo belangrijk omdat bewegen in het water nou eenmaal makkelijker gaat dan op het drogen. Daarbij is het voor sommige een noodzaak om vooral de spieren soepel en in beweging te houden. Onze groep bestaat uit een diversiteit van mensen. Van jong naar oud. Van dun naar dik. Mensen met een lichamelijke beperking maar ook mensen met een verstandelijke beperking en dat maakt ons nou zo bijzonder. Wij maken geen onderscheidt. Iedereen is welkom.
Wil jij jezelf één uur heerlijk moe zwemmen of kom je om te ontspannen en hier en daar een praatje maken, alles mag bij ons niets moet. Neem nou het carnaval. Heel veel zwemmers gaan verkleed en gekleed het water in en lopen de polonaise. Doe je hier liever niet aan mee dan kan je gewoon lekker blijven zwemmen in een ander gedeelte van het zwembad.

Na het zwemmen, gaan sommige gezellig nog wat drinken in de kantine.
Als groep vieren wij ook Sinterklaas en kerst en dan maken wij het extra gezellig met de benodigde pepernoten of kerstkransjes.
Denkt u nu dat zwemmen is iets voor mij, heeft u een lichamelijke en/of verstandelijke beperking dan bent u welkom. Komt u eens kijken op de woensdagavond van 18.30 tot 19.30 in Zwembad “de Wetering”.
Hebt u hulp nodig met het aan- uitkleden dan gaan we samen op zoek naar een of u neemt uw eigen begeleider mee.

Per 1 januari 2018, bedraagt de bijdrage € 144,00 (bij gespreide betaling is dit € 12,00 per maand) voor zowel deelnemer als begeleider (mits mee-zwemmend) per persoon. Voor U-pas-houders is dit € 108,00 of € 9,00 per maand. Deze bedragen dienen bij vooruitbetaling te worden voldaan. Uw bijdrage kunt u overmaken op de bankrekening: NL64INGB0005072453 t.n.v.: Stichting Gehandicaptenbelangen Houten.
Zwemt u incidenteel mee, dan kost het € 4,00 per keer, ter plaatse te voldoen.


Toegankelijk natuur!

Voor de nieuwsbrief van het Kenniscentrum Groen en Handicap klik hier.


Themacafe Houten

Om de uitnodiging te zien voor de 3de Themacafe, klik hier.


Aangepast sporten

Flyer sportcarrousel beeldend 1Sportcarrousel van start!
De Sportcarrousel voor het aangepast sporten gaat alweer het tweede jaar in. Zaterdag 17 maart wordt er – na het afgelasten van de G-voetbaltraining bij Delta Sports ’95 vanwege de kou – afgetrapt met G-hockey bij HC Houten.
Ongeveer éen keer per maand kunnen mensen met een verstandelijke beperking kennismaken met een aangepaste sportles in de gemeente Houten. Deze lessen zijn speciaal voor hen die niet mee kunnen doen met reguliere lessen. In deze aangepaste sportles is net iets meer aandacht en begeleiding voor de sporters.
Flyers en informatiebrieven zijn op te vragen bij José. Voor meer informatie zie:
http://www.sportpunthouten.nl/bewegen-in-houten/special-sports-1/sportcarrousel


Met de PlusBus gaan senioren vanaf 50 jaar erop uit!

Met de PlusBus maken we korte of lange DAGTOCHTEN, vaak met lunch, door een mooie omgeving zoals ’t Gooi, de Loosdrechtse Plassen, de Veluwe, het achterland van Houten of de Biesbosch. Bij minder dan 5 deelnemers hebben wij het recht een rit af te zeggen. Wij lichten u daar tijdig over in. Buiten het programma om kunnen groepen vanaf 5 senioren ook naar een lezing, zwembad, museum, theater of concert etc. gereden worden.
De kosten van deze dagtochten liggen rond de € 15,-, exclusief lunch, toegangskaarten en versnaperingen. Voor de exacte prijs per rit kunt u de website raadplegen of contact opnemen met 06–105 77 815 van ma t/m do van 10:00 – 11:00 uur. Het maximum aantal deelnemers is 6 personen.
De PlusBus draait volledig op ervaren vrijwilligers. Bij elke rit zijn een chauffeur en begeleider aanwezig. Lichte rollators of opvouwbare rolstoelen kunnen mee. Voor meer informatie zie https://www.plusbushouten.nl/home/wat-is-de-plusbus/.


Onbeperkt meedoen 2018

2018 is begonnen. Dit betekent dat ‘van Houten&co’ de flyer Onbeperkt Meedoen 2018 heeft uitgebracht. In deze flyer presenteren we een overzicht van de activiteiten in Houten voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische kwetsbaarheid. Klik hier om de folder te zien.


Vier het leven

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum. De deelnemers genieten van een drankje tussendoor en elkaars gezelschap en worden na afloop weer veilig thuisgebracht. Wilt u meer informatie over de activiteiten van Vier het Leven? Klik dan hier.


Bewegen voor senioren: Kom langs op de ‘Goede voornemens Koffieplus’

 

De ‘Goede voornemens Koffieplus’ is de start van de maandelijkse KoffiePlus ochtend die in 2018 wederom elke 2e donderdag van de maand plaatsvindt. De locatie en invulling van de koffieplus wisselt elke maand. Houdt daaromwww.sportpunthouten.nl in de gaten voor meer informatie. Of neem contact op met Claudia van Mechelen: claudia@sportpunthouten.nl


Sportaanbod voor mensen met een verstandelijke beperking:

Alle sportaanbieders met een sportaanbod voor mensen met een verstandelijke beperking, zetten minimaal één keer per jaar hun deuren open. Zo zijn er sportlessen waaraan deelgenomen kan worden, zijn er open dagen en speciaal georganiseerde lessen voor de doelgroep gedurende het jaar. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen daarmee minimaal eens per maand sporten en bewegen.
Voor informatie over de data in 2019 en om u aan te melden, neem contact op met Claudia van Mechelen, 06-14147601 of Josè van Laarhoven, 06-12141606.

Paravolleybal:
Paravolleybal (ook wel zitvolleybal) kan sinds kort ook gespeeld worden door kinderen tussen de 8 & 15 jaar bij volleybalvereniging Taurus. Sportpunt Houten heeft mede daarom een promotiefilmpje gemaakt van deze te gekke sport! De trainingen starten weer het begin van het nieuwe seizoen. Interesse? Mail naar jose@sportpunthouten.nl.

Nationale Special Olympics:
Special Olympics is een internationale organisatie die sporttrainingen en -wedstrijden organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. In Nederland worden er regionaal evenementen georganiseerd en tweejaarlijks een nationale Special Olympics. In 2018 vinden de Special Olympics plaats in de Achterhoek op 8, 9 en 10 juni.Stichting Gehandicaptenbelangen Houten - Alle rechten voorbehouden