Stichting gehandicaptenbelangen Houten

Sport en ontspanning..

SGH is druk bezig de mogelijkheden voor sporten en beweging voor haar deelnemers uit te breiden. Hiertoe zijn wij in gesprek met Sportpunt Houten en een aantal andere organisaties. Afgesproken is dat na de 2e deelnemersbijeenkomst op 15 juni, Sportpunt Houten en SGH gaan kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

Zwemmen zonder drempel:
Afgelopen maanden hebben wij weer heerlijk gezwommen in Zwembad de Wetering.
Dit wekelijkse uitje is voor ons zo belangrijk omdat bewegen in het water nou eenmaal makkelijker gaat dan op het drogen. Daarbij is het voor sommige een noodzaak om vooral de spieren soepel en in beweging te houden. Onze groep bestaat uit een diversiteit van mensen. Van jong naar oud. Van dun naar dik. Mensen met een lichamelijke beperking maar ook mensen met een verstandelijke beperking en dat maakt ons nou zo bijzonder. Wij maken geen onderscheidt. Iedereen is welkom.
Wil jij jezelf één uur heerlijk moe zwemmen of kom je om te ontspannen en hier en daar een praatje maken, alles mag bij ons niets moet. Neem nou het carnaval. Heel veel zwemmers gaan verkleed en gekleed het water in en lopen de polonaise. Doe je hier liever niet aan mee dan kan je gewoon lekker blijven zwemmen in een ander gedeelte van het zwembad.

Na het zwemmen, gaan sommige gezellig nog wat drinken in de kantine.
Als groep vieren wij ook Sinterklaas en kerst en dan maken wij het extra gezellig met de benodigde pepernoten of kerstkransjes.
Denkt u nu dat zwemmen is iets voor mij, heeft u een lichamelijke en/of verstandelijke beperking dan bent u welkom. Komt u eens kijken op de woensdagavond van 18.30 tot 19.30 in Zwembad “de Wetering”.

Hebt u hulp nodig met het aan- uitkleden dan gaan we samen op zoek naar een of u neemt uw eigen begeleider mee.

Sportaanbod voor mensen met een verstandelijke beperking:
Alle sportaanbieders met een sportaanbod voor mensen met een verstandelijke beperking, zetten minimaal één keer in 2017 hun deuren open. Zo zijn er sportlessen waaraan deelgenomen kan worden, zijn er open dagen en speciaal georganiseerde lessen voor de doelgroep gedurende het jaar. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen daarmee minimaal eens per maand sporten en bewegen.
Om u aan te melden, neem contact op met Claudia van Mechelen, 06-14147601 of Josè van Laarhoven, 06-12141606.
Ook geïnteresseerd om mee te komen doen of een kijkje te komen nemen?
Opgeven is niet nodig, maar wel gewenst, zodat de sportaanbieder zich zo goed mogelijk kan voorbereiden op jullie komst.

Paravolleybal:
Paravolleybal (ook wel zitvolleybal) kan sinds kort ook gespeeld worden door kinderen tussen de 8 & 15 jaar bij volleybalvereniging Taurus. Sportpunt Houten heeft mede daarom een promotiefilmpje gemaakt van deze te gekke sport! De trainingen starten weer het begin van het nieuwe seizoen. Interesse? Mail naar jose@sportpunthouten.nl.

Nationale Special Olympics:
Special Olympics is een internationale organisatie die sporttrainingen en -wedstrijden organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. In Nederland worden er regionaal evenementen georganiseerd en tweejaarlijks een nationale Special Olympics. In 2018 vinden de Special Olympics plaats in de Achterhoek op 8, 9 en 10 juni.Stichting Gehandicaptenbelangen Houten - Alle rechten voorbehouden