Stichting gehandicaptenbelangen Houten

Scholenproject..

Scholenproject bij de Scouting

Het is niet te geloven! Zaterdag 22 april was de afsluiting van het scholenproject. Dinsdag 25 april kreeg ik een telefoontje van scouting Houten of ik wat informatie kon geven over het blinden en rolstoelparcours. Het was voor een groep welpen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Ik ben gelijk aan de slag gegaan om te kijken of ik met de groep overgebleven vrijwilligers wat voor de scouting kon betekenen.

Dit ging ons weer lukken !!!

Jan en Dinie namen het ‘blindenparcours’ weer voor hun rekening, Jules het ‘rolstoelparcours’ en Geertrui en Lia ‘de gevolgen van M.S’. Maar ze praten ook over het zelfstandig wonen bij een van de Fokusprojecten.

Henriette had haar fotoboeken en goudenplak bij zich die zij in 1984 in Amerika gewonnen had bij de paralympics bij het onderdeel zwemmen.

Jessica niet bekend bij het scholenproject, maar wel bij de zwemgroep op woensdag was er ook bij. Zij was bereid samen met haar hulphond Desmo om ook mee te werken.

Kinderen en leiding scouting zaten met open mond te luisteren. Ze waren zeer geïnterseerd en stelden leuke vragen. Zowel de scouting als de groep vrijwilligers hebben genoten. Deze ochtend was weer veel te kort! Zij kan nog zoveel meer hierover vertellen.

Dus wie weet in het najaar voor alle leden van de SGH. Want wat is het mooi om over dit onderwerp meer te weten.

De ochtend bij de scouting is ook weer voor herhaling vatbaar want wat is belangrijker dan dat mensen met een beperking ook in deze samenleving een volwaardige plaats krijgen en dat we laten zien dat zij beslist niet zielig zijn en met behulp van aanpassingen goed kunnen functioneren.

Ik wens iedereen een warme en mooie zomertijd!

Rini BloemheuvelStichting Gehandicaptenbelangen Houten - Alle rechten voorbehouden