Stichting gehandicaptenbelangen Houten

Handige adressen en informatie..

Bent u op zoek naar hulp of ondersteuning thuis? Wilt u advies om uit de schulden te komen? Maakt u zich zorgen over uw ouders, een buurvrouw of vriend(in)? Of misschien wilt u iets voor anderen doen? U kunt voor informatie en advies over wonen, zorg, welzijn, werk en inkomen terecht bij een medewerker van het Sociaal Loket. Of kijk op www.hulpwijzerhouten.nl. De onderstaande informatie is daaruit overgenomen. Blijf in ieder geval niet met uw vraag rondlopen.

Sociaal Team: Een eenvoudige vraag handelt de medewerker van het Sociaal Loket zelf af. Als blijkt dat er meer nodig is dan brengen zij u in contact met een medewerker van het Sociaal Team. Uw vertrouwde professional kan u ook doorverwijzen naar het Sociaal Team.
Bereikbaarheid: Van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u bellen en zonder afspraak binnenlopen.
Adres: Bezoekadres: Onderdoor 25, Houten (ingang gemeentehuis), Postadres: Postbus 30, 3990 DA Houten.
Telefoon030 – 6392611 (gemeente Houten), u kunt vragen naar het Sociaal Loket.
E-mailinfo@sociaallokethouten.nl
Websitewww.sociaallokethouten.nl

Werk en Inkomen Lekstroom helpt u bij uw inkomen en uitkering, bijzondere regelingen en schuldhelpverlening. Adres: Onderdoor 25. Bereikbaar op dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Tel. (030) 70 22 300 | info@wil-lekstroom.nlwil-lekstroom.nl

Onafhankelijke stichting voor Informatie en Advies “Infospreekuur”: U kunt bij Infospreekuur terecht voor onder andere:

  • Invullen van formulieren
  • Bellen naar een instantie
  • Schrijven van een brief.
  • Ordenen van uw thuisadministratie
  • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen
  • Toeslagen voor o.a. Huur en Zorg toeslag
  • WAO/WIA uitkering
  • PGB
  • Budgetcoaching

U kunt hen bereiken in het gemeentehuis, Onderdoor 25, 3995 DW, Houten. U kunt langs komen zonder afspraak behalve in de maanden maart en april (de belastingperiode), dan werken we uitsluitend na afspraak. Met uitzondering van de maand maart en april zijn wij open zonder afspraak op de volgende tijden: Iedere woensdag van 19:00 – 20:30 uur. Iedere vrijdag van 10:00 – 11:30 uur
Tel: 030-638.2526 alleen tijdens spreekuren.
Buiten de spreekuren kunt u de Voicemail gebruiken. Email: infospreekuur@hetnet.nl, www.infospreekuurhouten.nl

Rechtswinkel Houten biedt gratis eerstelijns advies aan iedereen met juridische vragen over arbeidsrecht, personen- en familierecht, consumentenrecht, aansprakelijkheidsrecht, huurrecht, bestuursrecht en overige zaken.
Openingstijden: Iedere dinsdagavond houden wij spreekuur van 19:00-20:30. Het vooraf maken van een afspraak is niet nodig!
Bezoekadres: Let op. U kunt de rechtswinkel vinden in het gebouw van de Gemeente Houten. Onderdoor 25, 3995 DW Houten.
Contact per telefoon: Sinds februari 2014 heeft één van onze vrijwilligers telefoondienst zodat u ons tijdens het spreekuur ook gemakkelijk telefonisch kunt bereiken. Ons telefoonnummer is: 030- 63 92 645.
Contact per e-mail: Tevens kunt u uw vragen sturen naar ons e-mail adres: info@rechtswinkelhouten.nl. Let op: stuur uw vragen met betrekking tot het arbeidsrecht naar arbeidsrecht@rechtswinkelhouten.nl; u wordt dan gelijk geholpen door onze arbeidsrecht-experts. NB. Wij proberen alle e-mails zo snel mogelijk te beantwoorden.

Voedselbank: De Stichting Voedselbank Houten zet zich in voor personen en gezinnen die tijdelijk niet in staat zijn om in hun eerste levensbehoefte te voorzien. Dit doen wij door wekelijks voedselpakketten te verstrekken en waar mogelijk te verwijzen naar professionele hulp. De voedselhulp is niet bedoeld als extraatje maar als tijdelijke voorziening in de periode waarin mensen werken aan het oplossen van hun financiële problemen en zich daarbij ook laten ondersteunen.
Telefoonnummers: 030-737 06 26 (Algemeen), 06-10 44 12 05 (voedsel aanbieden)
Aanvragen voedselpakket: 06-12 94 07 55 op dinsdag en donderdag 9.30-12.00 uur.
Afspraken intaketeam: 06-36 48 60 87 maandag van 20-21 uur en donderdag tussen 13.00 en 14.00 uur

Handje helpen regio Utrecht is een organisatie voor vrijwillige thuishulp en mantelzorgondersteuning voor kinderen, volwassenen en ouderen met een handicap of chronische ziekte en hun mantelzorgers. Pallas Athenedreef 12, 3561 PE Utrecht.
Telefoon. 030 2632950. E-mail: info@hhru.nl / website: www.hhru.nl .

Steunpunt Mantelzorg Houten: Als mantelzorger heeft u vaak te maken met allerlei papierwerk en procedures. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van thuiszorg of financiële regelingen? Bent u op zoek naar een vrijwilliger? Zoekt u speciaal onderwijs voor een kind met een functiebeperking? Steunpunt Mantelzorg Houten helpt u graag met dit soort regelwerk of verwijst u door naar de juiste instantie.
Het Steunpunt Mantelzorg organiseert workshops- en themabijeenkomsten voor volwassen en waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen. Daarnaast is er een lotgenotengroep voor jongeren van 9-23 jaar, die geregeld leuke uitjes organiseert. U kunt ook kijken bij het aanbod van de Vrijwilligersacademie www.vanhoutenenco.nl/vrijwilligersacademie. De activiteiten van Vrijwilligersacademie zijn speciaal voor vrijwilligers én mantelzorgers.
Neem voor meer informatie contact op met de coördinator van Steunpunt Mantelzorg Houten, Marinda Rodas, mailadres: m.rodas@vanhoutenenco.nl  of telefonisch 030-7001500 of 06-52785381.

 

  • Handige websitesStichting Gehandicaptenbelangen Houten - Alle rechten voorbehouden