Stichting gehandicaptenbelangen Houten

Slim thuis wonen..


Evenement gegevens

  • Date:

Op vrijdag 6 oktober om 9.30 uur openen wethouder Jocko Rensen van Welzijn, Volksgezondheid en Wmo en de heer Frans-Jozef Snoeks directeur-bestuurder van Viveste de Slim Thuis Woning. De woning is te vinden op Het Rond 109 in Houten. Wij nodigen u uit om hierbij aanwezig te zijn.
In Houten bestaat al enkele jaren de bewustwordingscampagne “Slim Wonen met techniek in huis”. Met deze campagne willen we met name ouderen bewust maken van het feit dat er zeer veel mogelijkheden zijn om de woning comfortabel en veilig te maken.  Zo kunnen zij er zo lang mogelijk blijven wonen. Bij deze campagne bleek dat mensen graag willen zien en proberen wat de mogelijkheden dan zijn. Een modelwoning is een logische volgende stap. In de woning zijn allerlei oplossingen te vinden om comfortabel, veiliger en duurzamer te kunnen wonen.
De voorzieningen, die in de woning zijn aangebracht, mogen uitgeprobeerd worden. Ook aan de tuin is gedacht. Deze is onderhoudsvriendelijk en duurzaam ingericht. De Slim Thuis Woning is voor veel mensen interessant, dus niet alleen voor ouderen. Het is een plek waar inwoners van Houten advies en tips kunnen krijgen. En het biedt inspiratie om veiliger, comfortabeler en duurzamer thuis te kunnen blijven wonen. Vanaf 12 oktober is de Slim Thuis Woning op elke donderdagochtend geopend. Tussen 9.00 en 12.00 uur mag iedereen binnenlopen.
De woning is een initiatief van de gemeente Houten, ZorgSpectrum, Viveste, Rivas en van Houten&co.
Wij hopen u de 6de oktober te ontmoeten.

De leden van de werkgroep Slim Thuis Woning

Karelle Villerius, Jochem Ooijevaar, Margriet Mol, Linda de Haan, Petra DijkstraStichting Gehandicaptenbelangen Houten - Alle rechten voorbehouden